Info vergoeding

Veel zorgverzekeraars vergoeden alternatieve behandelmethodes niet uit de basis maar vanuit de aanvullende verzekering. Alleen wanneer u aanvullend verzekert bent voor alternatieve geneeswijzen en de therapeut aangesloten is bij een erkende beroepsvereniging, vergoed de zorgverzekeraar de genoten behandelingen volledig of gedeeltelijk hangt af van welk soort pakket u heeft in de aanvullende verzekering.

Momenteel ben ik nog niet aangesloten bij een beroepsvereniging, maar ik mag wel behandelingen geven.

Mijn behandeltarieven zijn lager, dan een behandelaar die wel aangesloten is bij een beroepsvereniging en waarbij u duurder uit zal zijn wanneer u niet aanvullend verzekert bent voor deze behandelmethoden. Cliënten die niet de mogelijkheid hebben om aanvullend verzekerd te zijn, kunnen in mijn praktijk zodoende toch een behandeling krijgen.

Informeer dan ook goed bij uw zorgverzekering wat er wel en niet vergoed wordt uit uw pakket. En als u wel aanvullend verzekert bent, wil nog niet altijd zeggen dat deze hand- en/of voetreflexologie behandeling vergoed zal worden uit uw aanvullende verzekering. Als het wel vergoed wordt uit uw aanvullende verzekering, dan kunt u beter naar therapeut gaan die aangesloten is bij een beroepsvereniging. Als het niet vergoed wordt deze behandeling uit uw aanvullende verzekering, dan bent u bij mij goedkoper uit.

Een behandeling kan een harmonisch effect hebben op zowel uw geestelijke als zo ook op uw lichamelijke functioneren. Vaak is een bijkomend verschijnsel dat u ook meer ontspanning voelt en dat u uw energieën beter voelt stromen.

Hier heeft u een link http://www.vnrt.nl/images/vergoedingenoverzicht_zorgverzekeraars_2015.pdf U kunt dan via deze overzicht lijst bekijken of uw zorgverzekering ertussen staat en wat die gedeeltelijk of geheel vergoed uit de aanvullende verzekering.

De aangeboden EFT behandelingen in mijn praktijk wordt sowieso niet erkent door de Nederlandse zorgverzekeringen en wordt dus niet vergoed ongeacht of een therapeut wel/niet aangesloten is bij een beroepsvereniging. Mijn tarief is daarop aangepast voor EFT behandeling, zodat het betaalbaar blijft.