Selecteer een pagina

Wat houdt hot stones massage behandeling in?

19905051_660488824141707_6646958567037927169_n

De hot stone massage is een volledige lichaamsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme stenen. Het doel is om te zorgen voor een volledige ontspanning van het lichaam. Het geeft onder meer een diep ontspannend effect op het zenuwstelsel, dat dagelijks door vele stressoren uit balans wordt gebracht. Ook helpen de warmte en de massagetechnieken om stijve spieren los te maken. Daarom is de hot stone massage een ideale massagebehandeling bij spierpijn. De hot stone massage stimuleert eveneens de bloedsomloop en de werking van de organen. Daardoor worden afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam weggevoerd.

Hoe is de hot stones massage ontstaan?
De hot stone massage is een van de populairste massages van het moment. Het is geen moderne hype, want de massage wordt al eeuwenlang toegepast. In de tijd van de Grieken en de Romeinen werden in de badhuizen al warme stenen gebruikt om elkaar massages te geven. Ook door de Inca’s en de Indianen werd de hot stone massage toegepast. Binnen de Oosterse cultuur werden de warme stenen ingezet bij het behandelen en voorkomen van allerlei aandoeningen. Vandaag de dag is de hot stone massage weer herontdekt en niet meer weg te denken uit de massagewereld.

Is de hot stones massage voor iedereen geschikt?
Een hot stone massage draagt bij aan het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Deze vorm van massage is vooral geschikt voor mensen die last hebben van:
-Stress
-Vermoeidheid
-Spieren- en gewrichtspijnen
-Spijsverteringsklachten
-Slechte bloedcirculatie
-Fibromyalgie

Contra indicatie:
-griep/koorts
-ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling
-(besmettelijke) huidziekten
-bij ernstige vormen van vaatziekten
-trombose
-kanker
-bij gebruik van antidepressivum
-tijdens het volgen van een antibioticakuur
-het gebruik van ontstekingsremmers
-medicatie die de rijvaardigheid kan beïnvloeden (gele sticker)
-open wonden
-zwangerschap
-ontstekingen en infecties
-diabetes
-reuma
-brandwonden en zonnebrand
-spataderen
-te warme buitentemperatuur (hittegolf)

Bent u onder behandeling van een specialist/arts? Vraag altijd eerst vooraf goedkeuring van uw specialist/arts om de hot stones behandeling te mogen ondergaan ter ondersteuning van uw behandeling bij uw arts/specialist.

Tarief van:

1 uur € 45,00

1,5 uur € 60,00

Inclusief massage & 21% Btw.

19884201_660488850808371_1027256663676165538_n