Selecteer een pagina

Wat houdt vingerreflexologie in?

Vingerreflexologie is een methodiek die het levenspad, het karakter, de persoonlijkheid en het gedrag kan analyseren door het interpreteren van de vingers.

Deze methode kan worden toegepast om snel en effectief oude belemmerende emoties zoals angst, woede en verdriet te verwijderen.

Hoe werkt vingerreflexologie?

De vingertoppen zijn het eerste communicatiemiddel met de buitenwereld en zijn rechtstreeks verbonden met dat deel van je brein, dat er voor zorgt hoe je met emoties omgaat. Middels een vingerreflexbehandeling ontstaat er een verbetering in het emotioneel deel van het brein. Er komt rust in het brein en het energietekort in het lichaam wordt aangevuld.

Op deze wijze kunnen geestelijke- en/of lichamelijke klachten beter worden aangepakt. Door je herinnering op een gebeurtenis uit het verleden een andere wending te geven, wordt het heden direct anders ervaren.
Dit zorgt voor een verbeterde gezondheid, meer helderheid in het hoofd en een verbeterde energiehuishouding.

Waarom vingerreflexologie in tegenstelling met handreflexmassage?

Vingers hebben sterke verbinding met het emotionele brein/hersenen waardoor emotionele- en/of fysieke blokkades makkelijk op te lossen zijn. Als men een nare negatieve herinnering heeft van het verleden bijvoorbeeld in de vroegste jeugd, dan is dat merkbaar bij de vingers. De eerste levensjaren worden erin weergegeven zoals positieve- en negatieve herinneringen. En vaak herinneren we dan het negatieve van bepaalde gebeurtenis die heeft plaatsgevonden, waaraan een bepaalde emotie eraan is gekoppeld en eigenlijk nooit echt is losgelaten. Dit kan gegeven moment emotionele- en/of fysieke klachten gegeven. Met vingerreflexologie is dat op te lossen en gaat dus dieper naar de oorzaak kern van het probleem, dan met handreflexmassage.