Wat is Reiki?

Mikao_UsuiSensei Mikao Usui is de ontdekker van Reiki. 
Hij werd geboren op 15 augustus 1865 in het dorpje Yago in Yamagata-district in het Gifu-prefectuur (nabij Nagoya) in Zuid Japan. Hij is de ontdekker en grondlegger van Reiki, de (zelf)genezende methode die bekend staat als Reiki. Tevens is hij de oprichter van de Usui Reiki Ryōhō; een stichting die de principes van de Reiki geneeswijze doorgeeft. 

 

Reiki betekent “Universele levensenergie”

Reiki op weg naar heel wording van jezelf via spirituele weg als een interne ervaring op sociaal & emotioneel gebied.

Reiki als een deel van een heelmethode.

Via handoplegging op bepaalde lichaamsgebieden “Chakra’s” kunnen blokkades waarvan ze in disbalans zijn,  opgeheven worden en de levensenergie weer laten stromen, zodat men weer ontspant en zich fysiek & mentaal energieker door gaat voelen.

Reiki geneest niet, ook de behandelaar kan niet beschouwd worden als genezer. De ontvanger van Reiki bepaalt bewust/onbewust wat hij of zij met deze energie doet. Dat wil zeggen, wanneer iemand open staat voor het laten doorstromen van Ki (energie) door het hele wezen (het fysieke, emotionele lichaam), kan dat tot genezing, heling of acceptatie leiden. Er treedt altijd een bepaalde verbetering op en leidt vaak tot een grotere bewustwording en verandering van inzichten, levensstijl en gewoonten. De behandelaar is slechts een doorschakeling van levensenergie. U bepaalt of u dit toe laat of niet om tot healing over te gaan en tot bewustwording te komen.

Reiki kan ondersteuning/genezing bieden bij tal van verschillende klachten.

Bent u onder behandeling bij een arts/specialist en gebruikt u medicatie meldt dit dan aan de Reiki behandelaar en ook aan uw eigen arts/specialist speel open kaart, zodat de behandelaars hierop kunnen afstemmen. Reiki kan ondersteuning bieden bij medicatie gebruik en eventueel door goede begeleiding van uw arts/specialist gehalveerd of afgebouwd worden als de levensenergie zijn werk goed doet en veranderingen/verbeteringen zichtbaar worden. Bouw nooit op eigen initiatief uw medicatie gebruik af of opeens te stoppen. Doe dit altijd in overleg en begeleiding met uw arts/specialist.